שםעדי זוסמן
תוארRD Bsc MBAדיאטנית קלינית, מנהלת מרכז "דרך הבטן" לבריאות מערכת העיכול.
הרצאהמה בין חיטה לכוסמין
תקצירבשנים האחרונות אנו עדים לעליה תלולה בהפרעות ומחלות של מערת העיכול, ושל מחלות המוגדרות כאוטו אימוניות. במקביל הולך ונבנה מבט חדש וביקורתי על המזונות שנחשבו בעבר כבסיס של כל תזונה מאוזנת, ביניהם – חיטה ומוצריה. במקביל לקולות הקוראים להטיל ספק בבטיחותה חיטה בשורה של תסמינים, עולה קרנם של דגנים אחרים, כמו שיפון וכוסמין. בהרצאה זו אסקור את המידע העדכני בדבר ייחודו של כוסמין, הדימיון והשוני שלו מול חיטה, מבחינת ההרכב ומבחינת השפעתו על הבריאות, כפי שמסתמן מהמחקר העדכני. הכיוון המעניין של המחקר מדגים השפעה שונה של חלבון הגלוטן המצוי בכוסמין מאשר זה המצוי בחיטה הרגילה, מזן Triticum aestivum. הכוסמין שגם הוא סוג של דגן המכונה "אם החיטה", spelta Triticum , מסתמן כבעל השפעה פחות מעוררת רגישות / אלרגיה מזו של החיטה הרגילה. איך זה מתרחש, אילו דיונים מדעיים זה מעורר, למה המחקר מייחס את הסבילות הטובה יותר של דגן זה לבעלי מעיים רגישים ואף לחולי צליאק – בהרצאה. בסוף אציע דרכים קלות ופשוטות להוסיפו לתפריט כתחליף לחיטה עבור אנשים הסובלים ממחלות מעיים, ואקנח במתכון טעים ופשוט ליישום.
אם אינך רואה את הסרטון, לחץ כאן
חזרה לעמוד ההרצאות
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
 Nov